Kurczak

Porażające wyniki kontroli: połowa kurczaków w niemieckich sklepach jest skażona bakterią Campylobacter

Według danych niemieckiego federalnego ministerstwa polityki żywnościowej i rolnictwa, zeszłoroczne kontrole w supermarketach na terenie Niemiec wykazały, że ponad połowa sprzedawanych kurczaków była skażona bakterią z rodziny Campylobacter. Czytaj więcej o Porażające wyniki kontroli: połowa kurczaków w niemieckich sklepach jest skażona bakterią Campylobacter

Antybiotyki w kurczakach. Prawda o antybiotykach w mięsie drobiowym | Zdrowiejemy.com.pl

Unia Europejska zakazując od 1 stycznia 2013 roku stosowania kokcydiostatyków w produkcji drobiu przychyliła się do twierdzenia, że stosowanie kokcydiostatyków w produkcji drobiu może być niebezpieczne dla ludzi. Problem w tym, że zakaz ten nie był respektowany w krajach unijnych nawet przez 1 dzień. Czytaj więcej o Antybiotyki w kurczakach. Prawda o antybiotykach w mięsie drobiowym | Zdrowiejemy.com.pl