Antybiotyki w kurczakach. Prawda o antybiotykach w mięsie drobiowym | Zdrowiejemy.com.pl

Unia Europejska zakazując od 1 stycznia 2013 roku stosowania kokcydiostatyków w produkcji drobiu przychyliła się do twierdzenia, że stosowanie kokcydiostatyków w produkcji drobiu może być niebezpieczne dla ludzi. Problem w tym, że zakaz ten nie był respektowany w krajach unijnych nawet przez 1 dzień. Czytaj więcej o Antybiotyki w kurczakach. Prawda o antybiotykach w mięsie drobiowym | Zdrowiejemy.com.pl

pylek kwiatowy pszczeli

Pyłek kwiatowy (pyłek pszczeli) – czym jest pyłek, właściwości pyłku kwiatowego

Pyłek kwiatowy, znany również jako pyłek pszczeli, jest bez wątpienia jednym z najwartościowszych produktów żywieniowych, który bez wątpienia możemy zaliczyć do produktów określanych mianem superżywności (superfood).

Czytaj więcej o Pyłek kwiatowy (pyłek pszczeli) – czym jest pyłek, właściwości pyłku kwiatowego

Prawdziwy miód – jak rozpoznać fałszywy miód od prawdziwego?

Miód należy bez wątpienia do jednego z najbardziej niezwykłych darów natury. Jednak prawdziwy miód, czyli taki który nie tylko pochodzi od pszczół, ale także jest pełnowartościowym pokarmem z pełną gamą substancji aktywnych nie łatwo jest odróżnić od miodu fałszywego. Czytaj więcej o Prawdziwy miód – jak rozpoznać fałszywy miód od prawdziwego?